Suomi

Vahvasti valittu - vuodesta 1980 - STARK

Teknologiat

STARK-lisälaitteiden erinomainen käytännön toimivuus, niillä saavutettava työskentelyn tehokkuus ja laitteiden pitkä­ikäisyys perustuu Lametal Oy:n omaan, vahvaan tuote­kehitykseen sekä innovaatioiden patentoimiseen. Jatkuva investoiminen teknologioiden kehittämiseen varmistaa, että STARK-lisälaitteet ovat ainut­laatuisia ja alan suunnan­näyttäjiä paitsi nyt, myös tulevaisuudessa.

RELAX - Stark

RELAX – AINUTLAATUINEN, PATENTOITU TERÄJÄRJESTELMÄ

RELAX -teräjärjestelmän ansiosta auran terä pysyy lukittuna. Aurausjälki on tasainen ja polannetta muodostuu huomattavasti vähemmän.
Terän osuessa esteeseen teräjärjestelmän lukko laukeaa, terärunko kääntyy taakse ja terä pääsee esteen yli. Tämä suojaa kuljettajaa, työlaitetta ja peruskonetta törmäysvaurioilta.
RELAX -teräjärjestelmällä varustettua auraa voi painattaa aurattavaa pintaa vasten, mikä mahdollistaa polanteen poistamisen.

RELAX -teräjärjestelmän toimintaperiaate:

  • Terärunko on mekaanisesti lukittu kolmen nivelen avulla (Kuva 1.).
  • Kuormituksen kasvaessa, lukitus laukeaa ja terärunko tekee nopean ja laajan väistöliikkeen (Kuva 2.).
  • Kuormituksen poistuessa jousi palauttaa terärungon takaisin lukkoon (Kuva 1.).
  • Teränlaukaisuvoimaa voidaan portaattomasti säätää nivelten kulmaa muuttamalla (Kuva 3.).

Mitä suurempi nivelten välinen kulma on (Kuva 1.), sen kevyemmin lukko aukeaa.
Kun mutteria KIRISTETÄÄN laukaisuvoima PIENENEE (Kuva 3.)
Kun mutteria LÖYSÄTÄÄN laukaisuvoima KASVAA (Kuva 3.).

SMOOTH MOTION - Stark

SMOOTH MOTION -SIIVEN KÄÄNTÖJÄRJESTELMÄ

Patentoitu, kahdella hydraulisylinterillä toteutettu SMOOTH MOTION -siiven kääntöjärjestelmä mahdollistaa erittäin tarkan, hallitun ja laajan liikeradan. Auran käyttö on helppoa ja työnjälki erinomainen.

Siiven liikenopeus ja liikkeen voima ovat tasaisia koko liikeradan matkalla, ilman äkillisiä muutoksia. Helppo hallittavuus lisää tehokkuutta ja turvallisuutta. Laajat liikeradat helpottavat lumen keräystä, kasausta ja ahtaiden välien aurausta (kuvat 1, 2, 3).

FLOATING FRAME- Stark

FLOATING FRAME -KELLUNTAJÄRJESTELMÄ

FLOATING FRAME -teknologia mahdollistaa erittäin hyvän työnjäljen.
Kellunta mahdollistaa työlaitteen myötäilemisen tarkasti maanpinnan mukaan, kun työlaite pääsee kellumaan pysty- ja vaakasuunnassa (Kuva 1.) peruskoneesta riippumatta.

FLOATING FRAME -kelluntajärjestelmä on sijoitettu työlaitekiinnikkeen luokse (Kuva 2.). Kellunnan sijoitus ja kellunnassa käytetyt liukulevyt (Kuva 3.) vähentävät laitteen pomppimista työn aikana. Liukulevyt ovat huoltovapaat (ei tarvitse voidella). Kellunnan sijoitus työlaitekiinnikkeen luokse mahdollistaa myös kääntörungon hyötypainon ja hyvän painopisteen työlaitteelle.

Stark FIT

STARK FIT

STARK FIT on työlaitekiinnikejärjestelmä, joka mahdollistaa nopean kiinnityksen vaihdon eri peruskoneiden välillä.

Huolella suunnitellun mitoituksen avulla STARK FIT mahdollistaa yli 50 erilaisen työlaitekiinnikkeen käytön samassa työlaitteessa. Tämä lisää työlaitteen monikäyttöisyyttä ja jälleenmyyntiarvoa.

Järeän mitoituksen vuoksi (16 kpl x M24) se soveltuu myös suurimpien työlaitekiinnikeiden asentamiseen.

PRECISE SPREAD - Stark

PRECISE SPREAD -TEKNOLOGIA

PRECISE SPREAD on teknologia, jolla liukkauden torjuntaan tarkoitettua materiaalia voidaan levittää erittäin tasaisesti ja tarkasti.

Hydrauliikan virtauksen säätimellä hiekoitintelan ja murskainakselin pyörimisnopeutta voidaan säätää portaattomasti (Kuva 1.). Murskainakseli rikkoo jäätyneen materiaalin ja siirtää sen sirotusaukkoa kohti (Kuva 2.).

Pienet, spiraalin muotoon hitsatut hiekoitintelan kulutuspalat (Kuva 2.) saavat aikaan jatkuvan, tasaisemman ja tarkemman materiaalin sirottelun. Kompakti rakenne, moottorin kotelointi ja laakereiden sijoittelu takaavat parhaan hyötyleveyden (Kuva 3.). Katvealueita jää vähemmän, hiekoitus onnistuu myös seinän vieriin ja ahtaisiin väleihin.

Hiekoitintelan tiivis rakenne on vuotamaton ja mahdollistaa jopa hiutalesuolan levityksen.

CRAB STEERING - Stark

CRAB STEERING

Patentoitu hydraulinen pyörivä tiivistin (5 pyörää) tiivistää irronneen maaperän estäen kuivumista, pölyn muodostumista ja murskatun kiven esiintymistä pinnalla.

Pakkaajan hydraulinen pyörintätoiminto tarjoaa tiehöylän suuren liikkuvuuden kapeilla hiekkatieillä, jyrkissä käännöksissä ja kapeissa risteyksissä. Tarvittaessa tämä toiminto voi myös lisätä tiehöylän työleveyttä.

SLW - Stark

SPRING LOADED WINGS -teknologia

SLW -teknologia mahdollistaa lumikauhan siipien terien kellunnan ja myötäilyn aurattavaan pinnan mukaisesti (Kuva 1.). Jousitetut siivet myötäilevät pinnanmuotoja, jolloin puhdistustulos on erinomainen.

Iso siipien joustovara mahdollistaa kauhan suuremman kallistuksen, näin ollen polanteen poistaminen on tehokkaampaa (Kuva 2.)

900 LINE - Stark

900 Line

Patentoitu 900 mm lamelli yhdistettynä vankkoihin Stark-harjoihin puhdistaa tiet nopeammin ja kustannustehokkaammin.

ACTIV GRIP - Stark

ACTIV GRIP -TEKNOLOGIA

ACTIV GRIP -harjatelan painatusjärjestelmä pitää harjan tiukasti kiinni harjattavassa pinnassa ja myötäilee maaston epätasaisuuksia.

Harjatelan moottorinhydrauliikan paine ohjataan hydraulisylinteriin, joka jännittää painatusjousta (Kuva 1.). Vastuksen kasvaessa harjatessa paine hydraulijärjestelmässä nousee, apusylinteri jännittää jousta kireämmälle ja harjan kellunnasta tulee jäykempi (Kuva 2.). Harjatelan painatus lisääntyy aktiivisesti harjausvoiman mukaan.

ADS - Stark

ADS -Anti Damage System

ADS -varolaite suojaa työlaitetta ja kuljettajaa törmäyksen sattuessa.

  • Aura normaalissa työasennossa, terä on hyvin leikkaava (Kuva 1.). Terä pureutuu helposti myös pinnan esteisiin ja epätasaisuuksiin.
  • Törmäyksen sattuessa ADS -varolaite mahdollistaa terän väistöliikkeen ajosuunnassa taaksepäin (Kuva 2.), jolloin aura nousee/hyppää esteen yli.

POWER PRESS - Stark

POWER PRESS -PAINATUSMEKANISMI

POWER PRESS on innovatiivinen painatusmekanismi, joka käyttää traktorin omaa painoa työlaitteen painatukseen.

Tukipiste on traktorin vetokoukusta (Kuvat 1. ja 2.), jolloin traktorin taka-akseliston paino (Kuva 3.) voidaan käyttää työlaitteen painatukseen. Painatusvoima on paljon suurempi verrattuna työntövarren kautta tapahtuvaan painatukseen. Traktorin omaa painoa hyödyntäen, työlaitetta voidaan käyttää teiden höyläämiseen ja polanteen tehokkaaseen poistoon.

SWEEPER FLOAT SYSTEM - Stark

Sweeper Float System

Sweeper Float System -teknologia mahdollistaa työlaitteen vapaan kellunnan ilman, että peruskone ohjaa työlaitetta.

Kellunta tapahtuu tappien, holkkien ja työlaitteen rungossa olevien kelluntahahlojen avulla (Kuvat 1. ja 3.). Tapeissa on rasvaus, joka parantaa karkaistujen holkkien pyörimistä ja vähentää kulumista merkittävästi. Työlaite pääsee kellumaan korkeus- ja sivuittaissuunnassa vapaasti pintaa myötäillen (Kuva 2.).

Sweeper Float System -teknologia mahdollistaa kellunnan myös pitkittäissuunnassa (Kuva 3.).

Nämä ominaisuudet takaavat erinomaisen harjaustuloksen.

Tervetuloa STARKin ajan­kohtaisten aiheiden pariin! Löydät yrityksen julkaisemat tiedotteet, tuote­julkistukset sekä muut tuoreet kuulumiset Uutiset-osiosta. Blogi-osiosta löydät tekstejä, joissa avataan syvällisemmin yrityksen tuotteita, toiminta­tapoja sekä arvoja.

Tervetuloa jälleen­myyjien info-sivulle. Löydät täältä STARK-tuotteiden käyttö­oppaat ja huolto-osalistat.