Svenska

Strongly chosen - since 1980 - STARK

STARK sandningsskopor 

Se vår produktvideo på Youtube

The STARK Bucket Spreader attached to the front of operating machine side view
Spela videoklipp

Behöver du kvalitet?

STARK - Strongly chosen
STARK BUCKET SPREADERS 1
STARK BUCKET SPREADERS 2
STARK BUCKET SPREADERS 3
STARK BUCKET SPREADERS 4
STARK BUCKET SPREADERS 5
STARK BUCKET SPREADERS 6
STARK BUCKET SPREADERS 7
STARK BUCKET SPREADERS 8
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
STARK BUCKET SPREADERS 1
STARK BUCKET SPREADERS 2
STARK BUCKET SPREADERS 3
STARK BUCKET SPREADERS 4
STARK BUCKET SPREADERS 5
STARK BUCKET SPREADERS 6
STARK BUCKET SPREADERS 7
STARK BUCKET SPREADERS 8
previous arrow
next arrow

Allmän presentation

ÄVEN LÄMPLIG FÖR ATT SPRIDNING VÄGSALT.

STARK sandningsskopa är avsedd för effektiv halkbekämpning på gårds- och vägområden; även spridning av dammbindningssalt är möjlig tack vare den kompakta konstruktionen och PRECISE SPREAD-tekniken.

Med den bekämpar du halka på ett högklassigt och kostnadseffektivt sätt. STARK sandningsskopa kan användas med 3–25 tons traktorer, fastighetsunderhållsmaskiner och hjullastare och kan monteras både framför och bakom basmaskinen.

Höghållfast konstruktionsstål, robotsvetsad ram, ramförstyvningar, oinkapslad skopinsida, skopstöd och 3-punktsstöd garanterar att skopan är stark och driftsäker.

Alla modeller av sandningsskopan har som standard en krossaxel, som finfördelar isig eller packad sand, och skyddsstänger på spridarvalsen som hindrar stora stenar och is att komma upp på valsen.

Tack vare PRECISE SPREAD-tekniken kan sand eller annat material för halkbekämpning spridas jämnt och noggrant.

Mängden material kan justeras steglöst med flödesreglerventilen, spridarvalsens små slitdelar är placerade i ett spiralmönster som sprider sanden kontinuerligt och jämnt.

Skopans kompakta konstruktion, inkapslade motor och infällda lager säkerställer bästa möjliga nyttobredd och färre döda vinklar. Sandning kan också göras längs väggar och i trånga utrymmen.

STARK sandningsskopor finns till basmaskiner av alla storleksklasser, med en vattenvolym från 560 liter till 3000 liter.

Sandningsskoporna har bultade STARK FIT-adaptrar, som är lätta att byta ut om samma sandningsskopa används i flera olika maskiner.

STARK sandningsskopa är lätt att underhålla, smörjning av lager och kedja och justering av kedjan kan göras utan att öppna skydden.

Som extra tillbehör till sandningsskopan finns en påfyllningscylinder, så skopan kan användas för att ta sand direkt från sandhögen (endast när den är monterad i traktorns lyftanordning). Varmförzinkning finns som tillbehör för att skydda tanken mot korrosion.

STARK-redskapens långa livslängd garanteras av STARK underhålls- och reservdelsservice.

Produktkort

Tillämplighet

Applicability of bucket spreaders

Teknologier

PRECISE SPREAD - Stark

PRECISE SPREAD -TEKNIK

PRECISE SPREAD är en teknik som gör att halkbekämpningsmaterial kan spridas mycket jämnt och exakt.

Med den hydrauliska flödesregulatorn kan sandningsvalsens och krossaxelns rotationshastighet justeras steglöst (Bild 1.). Krossaxeln bryter sönder det frusna materialet och flyttar det mot spridningsöppningen (Bild 2.). 

Sandningsvalsens små, spiralsvetsade slitdelar (Bild 2.) orsakar en kontinuerlig, jämnare och mer exakt spridning av materialet.[Text Wrapping Break]Den kompakta strukturen, motorns inkapsling och lagerplaceringen garanterar den bästa nyttobredden (Bild 3.). Det uppstår färre döda vinklar och man kommer åt att sanda även längs väggar och i trånga utrymmen.

Slipvalsens täta konstruktion är läckagesäker och möjliggör till och med spridning av flingsalt.

Stark FIT

STARK FIT

STARK FIT är ett infästningssystem för redskap som möjliggör snabba infästningsbyten mellan olika basmaskiner.

Med hjälp av noggrant planerad dimensionering möjliggör STARK FIT användning av mer än 50 olika redskapsinfästningar i samma redskap. Detta ökar redskapets mångsidighet och andrahandsvärde.

På grund av de rejäla måtten (16 st x M24) är den även lämplig för montering av de största redskapsinfästningarna.

Hydraulikbehov

Anslutning med två slangar, kräver ett dubbelverkande hydraulblock.

Standardutrustning

Skärskydd av slitstål (500 HB), krossaxel, skyddsgaller, säkerhetsventil med dubbeltryck, flödesreglerventil, varningsdekaler, reflektorer. Flera ventilalternativ, olika hydrauliska snabbkopplingar.

Extrautrustning/tillval

Påfyllningscylinder med låsventil, varmförzinkad.

Adaptrar

STARK FIT

Drift- och underhållsmanual